Развлечения

Седемте Рилски Езера

Седемте рилски езера безспорно са една от най-впечатляващите природни забележителности на Балканския полуостров. Едно приказно място, което си заслужава да се види. Красотата им привлича не само хиляди български и чуждестранни туристи.

Седемте езера са разположени в Дамгския дял на Северозападна Рила планина. Те имат ледников произход. Разположени са стъпаловидно в голям циркус, обграден от върховете Сухи чал, Отовишки връх и Харамията. Всяко едно от езерата има собствено име, в зависимост от формата и особеностите си.

Аква Клуб Котвата

Водния парк интегрира екологично чистата природна среда и великолепните условия за планински туризъм.

Комплексът обхваща два големи басейни за възрастни, два детски басейна,контрастни басейни със студена и гореща вода, с необходимите съблекални и душове, също така ресторант и заведение за бързо хранене.

Големите басейни могат да се използват, както за спорт така и за релаксация, чрез предвидените към тях джакузита с хидромасажни дюзи, водопади и хидромасажни лежанки.

Детските басейни привличат с оригиналната си форма и разделението си на две дълбочини в зависимост от възрастта на децата.  В непосредствена близост е изградена детска площадка с пясъчник и съоръжения за игра за удобство на родителите.

Комплексът налага нов и различен подход в изграждането на басейни подходящи както за уникални забавления,така и за СПА релаксация и възстановяване. Акцентира се върху водните атракциони и удобства, като двете джакузита с хидромасаж, водопади, атракционен мост, гейзер, изкуствен бряг и пещери с  хидромасажни лежанки.

гр. Сапарева баня

Сапарева Баня е чудесна начална точка за Вашето пътешествие в планината, пълен релакс, себеопознаване, ключ към културната Ви същност и просто един умален модел на България, където на парче земя може да откриете може би цялата благодат на света. Природата на Сапаревобанския регион е не само божествена, тя е дарена с богато историческо минало и множество културни забележителности.

На километър и половина западно от Сапарева баня се намира праисторическото селище Кременик. Първите обитатели на праисторическото селище са дошли от долината на Струма и са носители на една от най-древните цивилизации в Европа. Те се установяват тук, привлечени от великолепните условия за живот, богатите на дивеч места, добре защитени и в непосредствена близост до изворна и течаща вода. Жителите на града и особено тези, които са обработвали терена на селището, са свидетели на богати археологически находки от кремък, кост и глина.